Binnenhuisarchitect of architect

Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurontwerper? Een aantal dingen heeft de verwarring tussen hen de afgelopen jaren versmolten, waaronder de ontwikkeling van cursussen architectonisch ontwerp.

Interieurarchitect

Veel interieurontwerpers die ervoor hebben gekozen zich te specialiseren in een meer technische of architecturale kant van het vak, zijn minder bezig geweest met de esthetische kant van decoreren dan hun voorgangers. Dit heeft een gat in het ontwerpveld gecreëerd waardoor veel mensen in de war zijn geraakt over hoe ze zichzelf zouden moeten noemen. Maar wat betekent het precies om interieurontwerper te zijn en waarom zou je dat moeten zijn?

Binnenhuisarchitect zijn is voor veel mensen niet veel anders dan binnenhuisarchitect; het belangrijkste verschil is dat de nadruk ligt op de technische aspecten. Interieurarchitecten houden rekening met een uitgebreid niveau van opleiding, studie en ervaring voordat ze plannen, ontwerpen en materialen voor elk type gebouw ontwikkelen.

Interieurarchitecten daarentegen worden vaak ingehuurd door interieurarchitecten en worden dan hun eigen baas. Als zodanig zullen ze waarschijnlijk nauw samenwerken met de architect in hun pogingen om een ​​architectonisch aantrekkelijk gebouw tot leven te brengen. Binnenhuisarchitecten werken doorgaans ook nauw samen met bouwprofessionals om ervoor te zorgen dat het hele bouwproces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Terwijl interieurarchitecten zich voornamelijk bezighouden met esthetische elementen, houdt interieurarchitecten zich meer bezig met de praktische aspecten van een kamer of kantoor, en hoe ze die ruimte het beste kunnen gebruiken. Ze kunnen zich concentreren op het maximaliseren van het vloeroppervlak in een thuiskantoor of het gebruik van de ruimte in een bibliotheek om de ruimte te maximaliseren.

Als je op zoek bent naar een carrière in de interieurarchitectuur, zou je moeten overwegen om interieurontwerper te worden in plaats van architect te worden. Beide beroepen bieden een schat aan kennis over het gebruik van ruimte en het maximaliseren van de functionaliteit, en stellen u in staat om een ​​meer praktische benadering te volgen bij het ontwerpen en plannen van een kamer of kantoor.

Een interieurontwerper begint zijn carrière meestal met het volgen van een gevorderd niveau van de architectuuropleiding. Sommige van deze programma's vereisen zelfs dat studenten lessen volgen in een bepaald gebied, zoals architectuur, maar bieden meer algemene instructies over de basisstructuren en functies van een gebouw. Dit is belangrijk, omdat niet alle interieurontwerpers een achtergrond in architectuur hebben en daarom de ingewikkelde details van bepaalde aspecten van het beroep niet zullen begrijpen.

Naast het volgen van een cursus architectuur, moet een interieurontwerper ook een gevorderd niveau binnenhuisarchitectuur volgen. In dit geval leren studenten de fijne kneepjes van het interieurontwerp, evenals de methoden en procedures die zullen worden gebruikt bij het ontwerpen van een kamer of kantoor.

Of je nu een carrière in de architectuur of binnenhuisarchitectuur gaat nastreven, er zijn enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Om echt succesvol te zijn, moet je bereid zijn om een ​​zeer creatief persoon te zijn, een hoge mate van interesse en toewijding aan de dag te leggen, gedetailleerd te zijn en in staat te zijn zelfstandig te werken.

Ook interessant

Interieur

InterieurWelkom in de wereld van Interieur! Een wereld vol avontuur, schoonheid, en oneindige mogelijkheden. Het interieur is een van de belangrijkste ...

Lees verder

Binnenhuisarchitect

Binnenhuisarchitect: hoe deze professional jouw huis kan omtoveren tot een droomhuisEen mooie en functionele woning is voor velen een belangrijk doel ...

Lees verder

Interieuradvies

InterieuradviesInterieuradvies: Creëer de perfecte sfeer in jouw huisJe hebt eindelijk je eigen huis, maar nu komt de vraag: hoe ga ik dit huis inrich ...

Lees verder