Wat is het Internet der Dingen?

In de afgelopen jaren is het internet van de dingen een enorme invloed op de wereld van de technologie gehad. Het internet der dingen verwijst naar de manier waarop bedrijven te verbinden met hun klanten via het internet en vervolgens hen te voorzien van producten en diensten op een als een noodzakelijke basis.

Internet Of Things

Vandaag zijn er bedrijven die alles wat je nodig hebt om uw bedrijf te runnen te bieden en deze staan ​​bekend als Internet of Things providers. Sommige van de gemeenschappelijke producten zijn onder andere: voorraadbeheer, betalingen, messaging, en zelfs voorraadbeheer software. Laten we eens kijken naar wat elk van deze producten wordt gebruikt voor.

Voorraadbeheer. Dit wordt vaak gebruikt om items op verschillende locaties te volgen. Een systeem is ontworpen om te werken met een aantal van de dingen apparaten die worden gecontroleerd door een centrale server. Dit maakt het mogelijk fabrikanten om niet alleen de levering van het product maar de klant ervaring met het bestelproces te bewaken.

Betalingen. Met behulp van het internet der dingen met RFID-tags, is het mogelijk om geldtransacties tussen de verschillende locaties, zoals contant geld en pinpas te volgen. Dit is vooral handig wanneer deze betalingswijze wordt gebruikt voor dergelijke gevoelige informatie zoals credit card nummers.

Berichten. Dit kan worden gedaan door middel van berichten die worden verzonden via e-mail. Dit is vooral handig voor bedrijven die nodig hebben om ervoor te zorgen dat klanten in staat zijn om snel te reageren. Dit kan ook worden gedaan met behulp van SMS of het internet der dingen.

Verlichting. Een vorm van communicatie technologie genaamd Passive Optical Fiber wordt gebruikt. Deze lijnen gebruikt infraroodlicht om zendgegevens.

Ook interessant

Elektro componenten

Welke Elektrische Componenten Heb Ik Nodig?Het kiezen van de juiste soort van elektrische componenten om een ​​goede build is een belangrijke overweg ...

Lees verder

Raspberry PI

Hoe Maak je de Elektrische Componenten Werken Als Magie!De Raspberry Pi is een van de meest bekende mini-computers, die goed verkocht meer dan 500 mil ...

Lees verder

Alarm systemen

Hoe u uw beveiligingssysteem kiestDe meest voorkomende soorten alarmsystemen zijn traditionele en adresseerbare alarmsystemen. De verschillende compon ...

Lees verder